Contact: 0359 439 101

Ce înseamnă să fii gojdist?

Colegiul Național „Emanuil Gojdu” simbolizează pentru fiecare elev drumul către succes, reprezentând un mediu optim pentru dezvoltarea personală și acumularea de cunoștințe în domenii diversificate.

Absolvirea unui liceu de renume în România reprezintă primul pas spre realizarea profesională a unei persoane. Rolul definitoriu în acest proces rămâne însă în mâinile cadrelor didactice bine pregătite, care încurajează necontenit elevii să aspire la performanță, motivându-i la depășirea propriilor limite, reușind să desăvârșească în același timp, o strânsă și constructivă relație profesor-elev.

Colegiul oferă elevilor nu numai șansa de a dobândi cunoștințe, ci și diferite oportunități în dezvoltarea socială și auto-cunoașterea prin intermediul schimburilor școlare, a proiectelor și parteneriatelor cu alte instituții de învățământ.

Așasar, pentru elevii acestei instituții, a fi gojdist este o onoare care se naște odată cu trecerea pragului colegiului și care se accentuează în acord cu timpul, lăsându-și definitiv amprenta la încheierea anilor de școală.

 

Cum e să fii gojdist? – păreri ale elevilor

 „Să fii GOJDIST înseamnă să te bucuri că ai oportunitatea de a învăța într-o clasă plină de adolescenți dominați de spiritul colegial, unde un spațiu de 50mp este ocupat de inteligență, de minți luminate gata să pornească pe drumul vieții și să se afirme prin cumulul de învățături preluate de la prefesorii de mare valoare.”

,,Chiar dacă nu sunt de mult timp în „Gojdu”, am început să mă atașez de această școală. Aici predomină atmosfera calmă din timpul orelor de curs, propice studiului. În „Gojdu” suntem învățați să învățăm și să privim cu încredere la viitorul nostru.”

,,Mulți cunoscuți aflați deja în acest colegiu sau care terminaseră ciclul liceal îmi povesteau despre avantajele de a fi gojdist, oportunitățile de mai apoi și suita de beneficii de care poți avea parte în momentul în care înveți la o instituție atât de bine cotată.”

,,Știu că atunci când va trebui să părăsesc holurile pline de amintiri, o voi face cu un zâmbet pe buze și cu încrederea dobândită în anii de școală!“

,,Dacă pe de-o parte m-am lovit de dificultatea cerințelor ridicate de la acest liceu (nimic imposibil dacă ai motivație), pe de altă parte, am avut ocazia să cunosc un colectiv de profesori bine pregătiți și dispuși să te ajute să te ridici, mai ales când văd în tine dorința de a lucra. Totodată, am întâlnit o sumedenie de oameni prietenoși, preocupați de viitor și cu țeluri înalte.”

„Știu că peste 10 ani mă voi întoarce în acest liceu, amintindu-mi cu drag de momentele amuzante, de munca depusă de-a lungul semestrelor, gândindu-mă cu stimă la efortul profesorilor care ne-au format, și uitându-mă cu mândrie la colegii bine realizați în viață.”