Contact: 0359 439 101

Gojdiştii sunt primii din Ardeal la Concursul Naţional ,,Euroscola”

Colegiul Național “Emanuil Gojdu” a fost inscris în cadrul celei de-a VII-a ediții a Concursului Național pentru liceeni „Euroscola”, desfășurat sub genericul „Împreună pentru tinerii Europei – o propunere legislativă de succes”.
,,Europe thinks! Europe acts! Europe wins!” reprezintă proiectul Colegiului Național „Emanuil Gojdu” în cadrul concursului național ,,Euroscola”, ce s-a desfășurat în perioada 3 septembrie – 9 octombrie 2014. Un număr de douăzeci și patru de elevi de clase liceale și-au asumat rolurile de europarlamentari într-un proces legislativ simulat. Anterior, elevii au parcurs, pe echipe, diverse etape precum analiză și documentare, atât teoretic, cât si practic, prin diferite acțiuni de informare și culegere date, atragere parteneri, mediatizare, concepere/realizare a dosarului de proiect și înscrierea propriu-zisă în concursul național ,,Euroscola”. Planul proiectului a fost conceput, astfel încât să aibă sustenabilitate și continuitate atât la nivelul colegiului, cât și al comunității locale.
Proiectul a fost coordonat de doamna prof. Mircea Livia, consilier educativ al Colegiului Național „Emanuil Gojdu” si doamna prof. Georgescu Catalina, beneficiind atât de sprijinul directiunii cât și de implicarea partenerilor pe tot parcusul acestuia.
Cei 24 de elevi din echipa de proiect au simulat un proces legislativ, ce a avut loc la Universitatea Agora – Centrul Europe Direct , ca urmare a propunerii legislative inițiate de Comisia Europeană, cu tema: „Împreună pentru tinerii Europei. Apel la acțiune pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor”. Anterior acestia au parcurs etape de documentare si au derulat actiuni, precum participare la Consiliul consultativ al AJOFM Bihor, chestionare si sondaje vox populi despre lipsa locurilor de munca cat si despre instituțiile europene, precum și colectarea de date prin intermediul unor formulare despre șomajul în Diaspora, cu ajutorul rudelor și prietenilor plecați la lucru în state ale UE.
Din 33 de licee care au fost înscrise în cadrul concursului național Euroscola, Colegiul Național “Emanuil Gojdu” s-a calificat printre câștigatori, fiind primul din Adreal. În data de 19 martie 2015, cei 24 de elevi, împreuna cu coodonatorii proiectului participă alaturi de alte câteva sute de elevi din cele 28 de tari din UE, la ZIUA EUROSCOLA în Parlamentul European de la Strasbourg. Felicitari!
Aici rezultatul:
http://www.europarl.ro/ro/ue_si_tinerii/euroscola.html;jsessionid=4B5640941B5D01331AF7CFE788E9F27B
Fotografii din timpul proiectului:

Comments

comments