Contact: 0359 439 101

Ziua Patronului Spiritual

Cu ocazia împlinirii a 212 ani de la nașterea lui Emanuil Gojdu, corpul profesoral, împreună cu elevii colegiului au desfășurat diverse activități de comemorare a legăturii strânse față de patronul spiritual al colegiului.

Tonul s-a dat începând cu pauza mare, când elevii talentați ai colegiului, coordonați de d-nele prof. Vulpe Delia și Chiș Nicoleta, au pus în scenă un spectacol de o mare valoare.

La ora 12, atât conducerea colegiului și d-nii prof. Duluș Nicolae și Birta Radu, împreună cu fostul director al instituției Tifor  și d-ul prefect Pop Claudiu, cât și reprezentanții Consiliului Elevilor și clasele a VI-a B și a X-a G, au asistat la o frumoasă slujba de parastas, depunând coroane la mormintele părinților patronului spiritual, Emanuil Gojdu.

Concomitent, în curtea școlii, sub supravegherea d-nei prof. Liana Papagianis, a avut loc un meci de fotbal între două echipe formate din elevii doritori să participe la activitățile sportive organizate cu ocazia celebrării lui Emanuil Gojdu.

Nu în ultimul rând, sub conducerea catedrei de istorie, concursul anual dedicat elevilor de clasa a IX-a despre viața și realizările patronului spiritual a ajuns la cea de-a XI-a editie. La acesta au luat parte echipe de câte trei elevi, jurizarea realizându-se de către membrii conducerii colegiului, împreună cu profesorii de istorie și consilierul educativ al elevilor.

Așadar, după o primă zi plină de activități, readucem aminte că sintagma de „Gojdu” nu este doar un nume istoric al unei personalități de marcă, ci este și un spirit inovator și dinamic, un spirit care impune în mod imperativ perseverență, muncă și implicare, un spirit pe care elevii trecuți pe băncile colegiului de prestigiu l-au purtat și îl vor purta cu mândrie întotdeauna.

Pentru a descărca programul complet dați click aici.

UPDATE : Galerie Foto de la concursul de cultura generala:

UPDATE 2 : Galerie Foto predare coroane statuia lui E.Gojdu:

Comments

comments